Kom je uit de omgeving van Borne/Hengelo, ben je 18+ en wil je graag zaalvoetballen op recreatie niveau? Meld je dan aan voor het “EBZV Promotie Toernooi”. 

Op 17 juni, om 19 uur, organiseren wij het toernooi, waar ook de huidige EBZV teams aan mee doen. Heb je interesse in dit toernooi of heb je andere vragen over zaalvoetbal? Neem dan contact met ons op via info@ebzv.nl.

Lekker zaalvoetballen in clubverband in de recreanten competitie van de KNVB kan bij zaalvoetbal vereniging EBZV uit Borne, thuiswedstrijden zijn altijd op de vrijdag avond in sporthal ’t Wooldrik in Borne. Wij hebben nog ruimte voor nieuwe teams voor het komende seizoen. 

In een bepaalde levensfase komen senioren tot de ontdekking dat zaalvoetbal de nodige voordelen kan bieden. Lekker warm in een hal, geen kuilen of dikke graspollen in de mat, en met amper fysiek contact. Belangrijk aspect is ook de grootte van een team. 

Bij zaalvoetbal wordt er vijf tegen vijf gespeeld op een klein speelveld. Hierdoor is het spel vlotter en dynamischer dan bij veldvoetbal. Zaalvoetballers zijn het er over eens: het is een intensieve uitdagende sport. De regels van het zaalvoetbal zijn anders dan op het veld. Door de (strengere) regels en de omstandigheden waarin men speelt, komt het in de zaal aan op tactisch vernuft en technische vaardigheden. De KNVB organiseert voor zaalvoetballers op wekelijkse basis wedstrijden op verschillende niveaus.