Welkom op de internetsite van zaalvoetbal vereniging EBZV'85 uit Borne.

Dit seizoen komen wij uit met 8 teams in de competitie: EBZV 1 & 2 in de 3de klasse en EBZV 3, 4, 5, 6, 7 & 8 in de 4de klasse. De thuiswedstrijden spelen we op vrijdag in sporthal "het Wooldrik" in Borne van 19.00 tot 22.00 uur.

Laatste update: 14 Oktober.

Het kabinet heeft nieuwe coronamaatregelen aangekondigd, om het aantal besmettingen terug te dringen.

Het betreft de volgende maatregelen: 
 • Boven de 18 jaar mag alleen individueel worden gesport, of in teamverband met maximaal vier personen.
 • Alle amateurcompetities worden stilgelegd.
 • Kinderen tot 18 jaar mogen sporten in teamverband; onderlinge wedstrijden met team van eigen club is toegestaan.
 • Sportkantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.

Dit betekend helaas, dat het zaalvoetbal vanaf 15 Oktober wordt stilgelegd tot nader bericht.

 

Update: 29 September.

Met ingang van dinsdag 29 september 18.00 uur zullen de wedstrijden van EBZV voor tenminste 3 weken achter gesloten deuren plaatsvinden, dus zonder publiek. Het kabinet maakte gisterenavond bekent dat dit voor alle sportwedstrijden geldt. 

Het sportcafé zal deze periode ook gesloten zijn.

 

Update: 16 September.

We zijn weer begonnen!

Aangezien we nog steeds gebonden zijn aan spelregels vanwege het Covid-19 virus hebben wij een aantal huisregels (van de Gemeente Borne en de KNVB) waar we ons allen aan dienen te houden in de Sporthal. 

 • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.

 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.

 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen.

 • Houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten).

 • Vermijd drukte.

 • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek van de sporthal.

 • Schud geen handen.

 • Spelers en staf: voorafgaand aan de wedstrijd, training en tijdens rustmomenten dienen spelers WEL 1,5 meter van elkaar te houden, bv.in kleedkamers en kantine.

 • Leiders houden toezicht op de afspraken bij en rondom trainingen en wedstrijden.

 • Geforceerd stemgebruik of zingen langs het veld en spreekkoren is niet toegestaan.

 

Mag er contact sport (zaalvoetbal) plaatsvinden in het Wooldrik?

Ja per 1 juli mag er weer binnen gesport worden in ’t Wooldrik, met de geldende RIVM maatregelen en de daarbij horende 1,5 m afstand voor en na het sporten voor personen vanaf 18 jaar. Contactsporten zijn weer toegestaan.

 

Hoe om te gaan met het omkleden/douchen/gebruik van kleedkamers van de spelers?

Het zwembad wordt op dit moment verbouwd. Om de zwemmers de gelegenheid te geven zich te  verkleden worden 4 kleedkamer van de binnensport tijdelijk beschikbaar gesteld aan het Zwembad met de daarbij horende RIVM maatregelen en 1,5 afstand van elkaar. Als EBZV gebruik maakt van de kleedkamers dient men ook 1,5 m afstand te houden van elkaar, alsmede bij het douchen. 1/3 van alle douches kunnen gebruikt worden. Hoeveel mensen tegelijk gebruik kunnen maken van een kleedkamer is afhankelijk van het aantal m2. Op de kleedkamer deuren hangen briefjes hoeveel mensen tegelijk in de kleedkamer mogen zijn.

Na het sporten dient er voldoende tijd te zijn om de kleedkamers weer schoon te kunnen maken. 

 

In de kleedkamers dient 1,5 m afstand gehouden te worden door personen vanaf 18 jaar. Idem voor Scheidsrechters (KNVB)?

Klopt de 1,5 m afstand geldt ook voor de arbitrage. 

 

Mag er publiek aanwezig zijn in de hal?

Voor binnensportaccommodaties  geldt een maximum aantal van 100 toeschouwers zonder reservering en gezondheidscheck, wel placeren (tenzij er sprake is van doorstroming van de toeschouwers).

Indien je ‘binnen’ momenten met meer dan 100 toeschouwers tegelijk verwacht, is het verplicht voor toeschouwers om vooraf te reserveren, de gezondheid te verifiëren en placeer de hele dag vanaf het moment van de opening van de accommodatie. Voor placeren geldt dat óf een vaste stoel wordt toegewezen óf een plek in een afgebakende ruimte zoals vakken voor staanplaatsen.

Om aan de 1,5 meter te kunnen voldoen zijn de volgende bezoekers aantallen in Sporthalcomplex ’t Wooldrik toegestaan:

Sporthal 1 maximaal 120 toeschouwers per wedstrijd.
Sporthal 2 (onze hal) maximaal 39 toeschouwers per wedstrijd.
Routing in de sportcomplexen zijn aangegeven, als ook de 1,5 meter zit- of staanplaats. 

 

Wat zijn de richtlijnen voor in het sportcafé?

Het Sportcafé valt onder de regeling Para commercieel. Dit wil zeggen dat zij zich moeten houden aan de Horeca Wet. (zie link horeca protocol).

Per 10 augustus is het in de horeca verplicht bezoekers te vragen zich te registreren ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting.

Uit de Noodverordening COVID 19 Twente, de Checklist opstart sportkantines NOC*NSF en het KHN Protocol Horeca, kan geconcludeerd worden dat op het moment dat er sprake is van doorstroming de plicht tot een gezondheidscheck, vragen naar contactgegevens en placeren niet geldt. Het aanbrengen van markeringen, om te voorkomen dat (groepen van) gasten die even moeten wachten binnen een afstand van 1,5 meter van elkaar komen te staan, volstaat. Wanneer gasten plaats nemen in de sportkantine, is de exploitant wel verplicht tot een gezondheidscheck,, vragen naar contactgegevens en placeren.

 • De horeca gaat voor binnen én buiten, ongeacht de omvang van de horecagelegenheid, werken op basis van reservering (vooraf of aan de deur), een gezondheidscheck zonder registratie van antwoorden en het toekennen van een vaste zitplaats (placeren) aan een tafel of aan de bar.

 • Vraag of de gast bij een positief antwoord op een van de vragen van de gezondheidscheck naar huis te gaan.

 • Horecaondernemers zijn verplicht de gast te vragen om de naam en contactgegevens van gasten te noteren voor een eventueel bron- en contactonderzoek.

 • Gasten registreren zich op vrijwillige basis.

 • Gegevens mogen uitsluitend worden gebruikt voor bron- en contactonderzoek.

 • Als gasten geen contactgegevens willen achterlaten, dan mogen zij niet worden geweigerd.

 • Als de gegevens met toestemming van de gast worden genoteerd, zullen die voorlopig 14 dagen moeten worden bewaard voor het bron- en contactonderzoek.

 • KHN heeft een handig modelregistratieformulier voor de registratie van contactgegevens bron- en contactonderzoek voor je opgesteld. Dit formulier voldoet aan de privacyrichtlijnen. https://cdn.khn.nl/media/Corona/Documenten/Registratie-contactgegevens-bron-en-contactonderzoek.pdf

 

Sporthal 't Wooldrik Protocol:

Protocol-COVID-19_Sporhalcomplex-Wooldrik.pdf

Horeca Protocol:

Wooldrik_Horeca-COVID19_protocol.pdf

https://cdn.khn.nl/media/Corona/Documenten/Protocol/khn-protocol-horeca-versie-10-augustus-DEF.pdf

KNVB Protocol amateur Zaalvoetbal:

https://www.knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen/zaalvoetbal

 

Indien we met elkaar laten zien dat we de regels niet zo nauw nemen, dan is bestaat het risico dat de sporthal door de Veiligheid Regio Twente voor 2 weken gesloten kan worden. Dus wij doen een dringend verzoek op iedereen mee te werken om zo samen Corona te kunnen verslaan!

Zodra er meer nieuws is of komt dan zullen wij jullie hierover informeren. Mocht de gemeente of de KNVB aanvullende maatregelen nodig vinden zullen wij dit ten aller tijden met jullie overleggen.

 

Bestuur EBZV’85.

 

 Privacyverklaring

 EBZV'85, zaalvoetbal voor iedereen in de regio Borne!